Att köpa och äga en elbil

När du väljer att köpa en elbil bidrar du till en bättre miljö. Men innan du köper en elbil är det viktigt att tänka på vissa saker. Var du ska ladda din elbil är en primär fråga som du måste ställa dig. Om du vill optimera laddningen och ladda smart finns det ett bra alternativ. Gå in på Tibber.com/se/ och läs om smartladdning. Smartladdning innebär att du kan ladda bilen när elpriset är som lägst. Det gör att du kan dra ner på dina laddningskostnader. På Tibber.com/se/ kan du läsa allt om smartladdning och vilken laddbox som är bäst att ha till din elbil.

Ladda elbilen smart

Det vanligaste sättet att ladda en elbil är hemma. Det är oftast mest fördelaktigt att ha en laddplats installerad hemma om du har ett hus. Det är dessutom säkrare att ha en laddbox eller en laddstolpe än att ladda elbilen genom ett vanligt eluttag. En laddbox stoppar laddning om det skulle uppstå några fel. Om du väljer smartladdning på Tibber.com/se/ kan du genom en app följa din laddningshistorik. Du kan se precis hur mycket du har laddat och till vilket pris. En annan fördel med smartladdning är att du alltid laddar din bil med förnybar el. Du kan läsa allt om elbolaget som inte tjänar pengar på din elförbrukning på Tibber.com/se/.

Olika elbilar förbrukar olika mycket el

Hur mycket laddningen kostar dig per månad när du har en elbil beror på hur mycket du använder och laddar bilen. Ju mindre bil du kör desto billigare blir den totala summan för laddning. Hur mycket el din elbil förbrukar beror på hur du kör, om du har någon last i bilen, vilken typ av elbil du har, däck och däcktryck och om batteriet kan återladdas medan du kör.

Räckvidden är viktig när du köper elbil

När du ska köpa en elbil är det viktigt att ha koll på vilken räckvidd bilen har. Olika modeller har olika räckvidd. Tänk på att räckvidden kan påverkas av exempelvis körstil, last och om du använder värme eller kyla i bilen. Alla funktioner som bilen har drivs av elen som kommer från batteriet.