Hitta rätt bilförsäkring för dig – vi har tipsen!

Letar du efter en ny bilförsäkring, men är osäker på vilken du ska välja? Då är du långt ifrån ensam. Varje dag letar bilägare över hela Sverige efter prisvärda och kompletta försäkringar till deras fordon. Att hitta en bilförsäkring är i sig inte svårt, men det som däremot kan vara knepigare är att veta vilken man behöver och vilken som passar en bäst.

Det främsta orsaken till varför det kan vara svårt att jämföra bilförsäkringar är helt enkelt för att man stirrar sig blind på månadspremien. Med det sagt innebär det alltså att man bara tittar på priset och glömmer att se på försäkringens riktiga innehåll. På Insplanet kan du hitta mängder med bra försäkringar till din bil och det bästa är att det är helt kostnadsfritt att jämföra.

Bästa tipsen när du ska välja bilförsäkring

Priset är naturligtvis väldigt viktigt och därför råder vi dig inte att bortse från detta helt och hållet. Det som är viktigt här är att du inte betalar för mer saker än du behöver och att du får ett bra skydd som är så prisvärt som möjligt. Vi har listat några saker, utöver månadskostnaden, som du bör ha i åtanke.

Självrisk – Självrisken är det som skiljer sig mest mellan olika försäkringsbolag. Ett försäkringsbolag kan ha en mycket låg månadspremie, men en desto dyrare självrisk. Det är heller inte ovanligt att vissa försäkringsbolag erbjuder en fast självrisk, medan andra har en procentsats istället.

Ersättning för extrautrustning – Vilket maxbelopp som finns för extrautrustning är något som du också bör ha koll på. Det är inte 100 % säkert att ditt försäkringsbolag kommer att betala för de där lyxiga och dyra fälgarna som du själv valde att lägga tusentals kronor på. För att minska risken för missförstånd och besvikelse längre fram bör du kontrollera vilket maxbelopp för extrautrustning som gäller.

Försäkring för maskinskada – I en halvförsäkring och helförsäkring kommer du att få en maskinskadeförsäkring att luta dig emot. Denna gäller om det skulle vara så att din motor börjar haverera. Dock är det viktigt att komma ihåg att försäkringsskyddet oftast är begränsat till en viss period, t.ex. 7-8 år, eller till ett visst antal körda mil. Har du en ny bil brukar det inte vara några svårigheter att få en maskinskadeförsäkring, men det kan bli betydligt knepigare på en äldre bil med många år och mil på nacken.

Eventuella tillägg – Många försäkringsbolag erbjuder tilläggsförsäkringar av olika slag. Det kan t.ex. vara försäkringar och skydd som sätts in om du bor i skogen och har en ökad risk för att råka ut för viltolyckor. Det kan också handla om att du får tillgång till en hyrbil om din egen skulle gå sönder när du måste stressa iväg till arbetet. Tilläggsförsäkringar är bra att ha för den som verkligen behöver, men i många fall kan de också bara tömma plånboken i onödan.