Transportbil som familjebil

För de flesta är bilen något oundgängligt för att få livspusslet att gå ihop. Detta gäller framförallt för barnfamiljerna. Förutom att vuxenmedlemmarna i familjen tycker att det är behagligt med en bil i garaget är det framförallt barnen, och deras aktiviteter, som medför att en bil befinner sig högst upp på önskelistan. För de flesta familjer är bilen ett nödvändigt redskap för att transportera barn, matkassar, trädgårdsavfall och annat bråte från punkten A till punkten B. Att glida runt i city med nedrullade rutor och en välputsad lack är inte något som har prioritet under den tid av livet när man har barn.

Transportbil som alternativ till personbil

Den bil som man använder sig av under barnaåren är i första hand ett transportmedel. Tyvärr är detta något som många inser först när de har bytt bil för tredje eller fjärde gången, och fortfarande inte är nöjda. De flesta personbilar är komfortabla och lätta att köra, men ack så opraktiska när det kommer till att agera transportbil. Trots väl tilltagna bagageutrymmen och hyggligt med utrymme i övrigt är det ändock något som saknas. En personbil är helt enkelt inte konstruerad för att i första hand fungera som ett tåligt och praktiskt transportmedel.

Det har därför blivit allt vanligare att barnfamiljer väljer bort personbilen som sitt val av fordon. Istället väljer allt fler familjer att köpa en transportbil, framförallt under de tidiga barnåren när bilen ska fyllas med barnvagnar, leksaker och de något äldre barnens utrustning i form av cyklar, scooters och liknande. Fördelen med en transportbil är att den har konstruerats för att i första hand transportera, och inte vara vacker eller komfortabel. Detta är något som passar många barnfamiljer som handen i handsken.

Populära transportbilar

Det finns ett stort urval av transportbilar vilka fungerar utmärkt som hybrider mellan en personbil och ett rent transportfordon. Ett mycket populärt val är Volkswagen Caddy som är ett stabilt transportfordon men med en komfort som inte ligger långt efter en vanlig personbil. Det är dessutom enkelt att anpassa och lägga till utrustning på en Caddy så att den fungerar för de egna behoven och önskemålen. Vill man ha möjlighet att ha last på taket kan man till exempel köpa takbåkar och rails till Caddy hos Transportstyling.se, en webbshop där man får bra tillbehör till bra priser.

Det är inte endast Volkswagen som har modeller för den som vill ha en transportbil. De flesta större bilmärken har en eller flera modeller inom segmentet för transportbilar. Renault har sin Kangoo, Nissan har sin NV Skåp, Mercedes-Benz har sin Sprinter och så vidare. Oavsett vilket favoritbilmärke som man har finns det sannolikt en transportmodell som borde falla i smaken.

Kostnader för en transportbil

En annan fördel med transportbilar är att det ofta är en god affär att använda sig av en transportbil istället för en personbil. Transportbilarna har som regel ett lägre inköpspris än personbilarna och är dessutom billigare i drift. Eftersom de är konstruerade för yrkesmässig användning är de oftast betydligt mer robusta och har mindre detaljer och finesser som kan gå sönder. Den som använder sig av en transportbil kommer därför att ha lägre underhålls- och reparationskostnader, jämfört med den som använder sig av en personbil.