Bilar från franska Peugeot

Peugeot är ett klassiskt franskt bilmärke och ett företag som ingår i samma koncern som ett annat franskt bilföretag, Citroen.

Peugeot har många bilar i sitt utbud som man kan köpa antingen begagnat eller hos en riktigt trevlig återförsäljare av Peugeot. En av Peugeots mest populära bilmodeller är Peugeot 3008 SUV. Den finns med en rad olika alternativ vad gäller motor och det gå att få den med olika utrustningsnivåer också.

En finess som man till exempel kan få är en trådlös laddare till sin mobiltelefon.

Peugeot 3008 SUV är en bil som har vunnit pris som Årets bil 2017 och den har även fått en rad olika internationella utmärkelser. Dels för den unika designen men också för den spännande interiören. Den har även fått pris för att den har egenskaper som kan beskrivas som fantastiska.

Några av finesserna som man får på köpet är en pekskärm på 8 ” samt 17 2 aluminiumälgar. Det finns även något så avancerat som en parkeringsradar baktill som gör det ännu enklare att parkera bilen. Som om inte det vore nog finns det också ett system som varnar om man som förare är trött!

En Peugeot SUV 3008 får man betala ungefär 250 000 kronor för. Lägger man på cirka 30 000 kronor så får man istället den mer exklusiva varianten Peugeot 3008 GT Line som förutom automatlåda och 30 ytterligare hästkrater även innehåller till exempel något större aluminiumfälgar och är utrustad med sportpedaler och instegslister i stål. GT Line är även utrustad med LED-strålkastare och ett yttertak i “black diamond”. En lite lyxigare SUV helt enkelt.

Om man är ute efter något mycket mindre och enklare i ekonomiklassen så kan en Peugeot 208 signature vara ett alternativ. Den kostar betydligt mindre, cirka 135 000 kronor får man betala för den prisvärda lilla bilen som är utmärkt för stadskörning. Man kan även leasa den. Den erbjuder även en trevlig körupplevelse. Den är utrustad med ett glastak som en lite lyxig extra detalj. Dessutom får man en läderratt och sidospeglar som är kromade. Liten men ändå lyxig kan man beskriva 208 signature edition som. Den drar inte så mycket bränsle heller. Endast 4,5 liter per tio mil drar den lilla smidiga Peugeot 208, vilket kan jämföras med Peugeot 3008 SUV som drar något mer, nämligen 5,2 liter per tio mil. (GT Line – versionen av 3008 SUV drar ännu mer, nämligen 5,8 liter per tio mil, men den har ju betydligt mer hästkrafter under huven också.

Och det spelar ingen roll vilken bil man väljer, man kan ändå få sig en körlektion på en Trafikskola i till exempel Östermalm eller på Kungsholmen om man kör i Stockholm. Med körlektioner så får man värdefull träning på att köra omkring i stadstrafik.

För den som har en stor familj så räcker kanske varken 208 eller 3008 till. I det läget kan man titta på en 5008 SUV som har upp till sju sittplatser och ett rymligt bagageutrymme.