Hybridbilar för den miljövänliga familjen

Det kan vara svårt att ta hänsyn till miljön när man är en stor familj. Behoven ser annorlunda ut när man har barn och det blir alltmer ansträngande ekonomiskt sett. Denna artikel kommer att presentera fyra hybridbilar som är skonsamma mot miljön, bra familjebilar samt prisvärda.

Toyota Yaris Hybrid

Toyota är kända för sina hybridbilar och det med rätta. Toyotas Prius är kanske den största hybridbilen i världen och var den första hybridbilen som blev en kommersiell succé. Toyota Yaris är en billigare modell av hybridbil utvecklad av Toyota, som har producerats sedan 1999. Den är något mindre än Priusen, men här får man ändå plats med hela familjen. Man sparar även en ordentlig peng på att ha en kompaktare bil, vilket kan vara gynnsamt för familjen med en hårdare budget.

Mitsubishi Outlander PHEV

Mitsubishis outlander har haft stor framgång här i västvärlden. I Storbritannien har man sålt fler av dessa bilar än man lyckats göra i hemlandet Japan. Här finns gott om plats för barnen och en hel del mer. Möjligheten att ladda upp batteriet via eluttag ger även en extra bekvämlighet. Det är en stilig bil som erbjuder hög prestanda och mycket kraft.

Volvo XC90 T8

Volvo XC90 är en perfekt bil för den större familjen, om något dyrare än bilarna ovan. Bilen är en 7-sitsig PHEV med gott om utrymme där komfort varit ett stort fokus. Som med de flesta av Volvos bilar är denna bil väldigt säker. Exempel på några av dess säkerhetsfunktioner är automatisk broms då bilen upptäcker ett inkommande fordon och adaptive cruise control som kan vara till stor hjälp vid långa, monotona bilresor.

BMW i3

BMW i3 har vunnit pris för den miljövänligaste bilen år 2014. Bilen är en av de mest sålda hybridbilarna i världen. Det finns även en fullt elektrisk variant som kan nå över 150 km på enbart en laddning. Bilen har en elegant design och ett väldigt lätt chassis vilket gör det möjligt att ta sig längre på batteriet. Det är en perfekt bil för familjen som bor i stan och ett utmärkt val för den som vill värna om miljön.

Sammanfattning

Hybridbilar är ett utmärkt alternativ i dagsläget som en övergångsbil tills man så småningom byter till fullt elektriska bilar, som är det mest miljövänliga fordonsalternativet. Alla dessa bilar skulle passa en familj utmärkt och det gäller då att välja det alternativ som funkar bäst med de behov och den budget man har.