Porsche Boxster och Cayman

Porsche Boxster och Cayman är båda kompakta sportbilar från Porsche, med motorn i mitten, två säten och två dörrar. Boxstern, som är en så kallad roadster och alltså är en cabriolet, släpptes år 1996. Cayman kom nästan 10 år senare, år 2005, och är en fastback-version av Boxstern (det vill säga att den har sluttande tak med en baklucka som blir en fortsättning av den sluttande linjen) med fast tak.

Samma år som Cayman släpptes, presenterade Porsche även en uppdaterad version av Boxstern, typ 987 (originalet heter 986). Den nya versionen var dels kraftfullare än sin föregångare, dels något annorlunda i sin design. Den nya designen hade inspirerats av Carrera GT, en annan sportbil tillverkad av Porsche mellan 2004 och 2007. Boxstern var den Porsche-modell som såldes allra mest från att den började tillverkas år 1996 ända fram tills att Cayenne presenterades år 2003. Namnet ”Boxster” är en kombination av orden ”box” och ”roadster”, vilket alltså hänvisar både till mittenmotorns platta form och till bilens egenskaper som en roadster.

Om du själv är på jakt efter en begagnad Boxster eller Cayman, är det första stället du ska leta på Allaannonser.org. Det kan nämligen bli det enda stället du behöver leta på, eftersom man där kan söka på de flesta annonssidor online med en enda sökning. Du kan med andra ord med en enkel sökning få upp en lista på i princip alla begagnade Boxsters och Caymans som finns till salu – till och med en specifik årsmodell om du letar efter just Boxster 986 eller 987, till exempel.