Skoda Fabia 1.2 TSI 90

 

Skoda Fabia är den lilla bilen som faktiskt blivit ganska så stor – särskilt när man väljer den i kombiutförande. Det är bilen för pensionären, men samtidigt fungerar den utmärkt för den lilla barnfamiljen som behöver lite extra bagageutrymme. Benutrymmet i Fabian är helt ok, trots att man inte kommer i närheten av det generösa utrymme som finns i storebror Octavia eller för den delen Superb. Bagageutrymmet är dock både stort och användbart och påminner om den äldre Octavian (ca 2010) i storlek.

Fabian finns tillgänglig med en rad olika motoralternativ, men det vanligaste är TSI-motorn på 1.2 liter. Den här motorn finns med antingen 90 eller 110 hästkrafter, där endast programvaran skiljer dem åt. Oavsett styrka är det en vridstark turbomotor som känns pigg redan från botten. Visst är den inte lika rask i de övre registren som de större motorerna i exempelvis Octavia, men det räcker till för de allra flesta.

Överhuvudtaget känns Fabian väldigt rolig att köra och kupén är luftig. Det känns faktiskt som att man sitter i en större bil, på grund av det stora utrymmet i framsätet. Dessutom finns en rad smidiga och smarta lösningar i form av diverse förvaringsfack och liknande.